Tündéri mesekönyv, brossúra jelentése, amit szeretnek a kicsik

A felnövekvő gyereknek fergeteges szüksége van arra, hogy mesekönyv, író olvasásával átlássa a puritán emberi kapcsolatokat, szimpatizáljon a vitézekkel és megismerje a gonoszokat

Névjegykártya - A mesekönyvben szereplő vitézek karakterébe bújva éli át a veszélyt, a megmenekülést, az derültséget a bánatot, hadakozik az igazságért, és nyeri el méltó jutalmát - vagy büntetését. Az aprókban így rögzülnek az erkölcsi tanulságok. A mesekönyv nem csak szórakoztató, hanem számottevő részben nevelnek is: az életről tanítanak, érzelmi kapaszkodókat nyújtanak és segítik az egyediség alakulását.

Sok modern mesetörténettel ellentétben, a mesekönyv meséiben a gonoszság éppúgy jelen van, mint az erény. A Meséld mesekönyv weblapján fedezhető fel még több ötlet. A jó és a rossz majdnem minden mesében alakot ölt valamelyik karakterben, és megnyilvánul tetteiben, mint miközben mindkettő jelen van az életben és minden emberben is. Ez a kettősség viszi azt az erkölcsi problémát, amelynek megoldásáért harcolni kell. A népmesék a megélhetési bajokat mindig lényegre törően és nyilvánvalóan fogalmazzák meg. Így a ifjonc a kérdés lényegével szembesül, míg a bonyolultabb cselekmény csak összezavarná a gyereket. A mesekönyv minden körülményt leegyszerűsít. Alakjait határozott vonallal rajzolja meg, a részletek közül csak a legfontosabbakkal foglalkozik. résztvevőiben csipetnyi az egyéni vonás, inkább típusokat képviselnek.

Forrás: meseld.hu, 2019-05-01 15:29