Részecskeszűrő (feszítőgörgő) tisztítás házilag

Porlasztócsúcs: A részecskeszűrő javítása nagyon drága kiadás. Rendkívül mélyen a pénztárcánkba kell nyúlni

Gázolaj ár Szűrőrészecske: Az elromlott részecskeszűrőt javítani vagy tisztítani kell. Előbbi nagyon drága költségű, amíg utóbbi olcsó eljárás. Régebbi gépkocsi megvásárlása előtt sajnos nem vizsgálható meg a részecskeszűrő állapota. Sajnos temérdek alkalommal a részecskeszűrő el van tömődve, de még a kontroll lámpa nem jelzi. A részecskeszűrő állapota nem vizsgálható meg szétszerelés nélkül.

A részecskeszűrő javítása nagyon drága díj. A Szűrőrészecske részecskeszűrő honlapon látható több tanács. Elég mélyen a zsebünkbe kell nyúlni. A minőségi részecskeszűrő ára több százezer forint. Számos rémes hír terjed a részecskeszűrővel kapcsolatosan, mert a javítás költsége irdatlanul sok.

A részecskeszűrő gondja általánosságban 160 ezer kilométer körül bukkan elő. Ez nagyrészt a kocsi felhasználásától függő. Akik kiváltképp kis távokon használják, gyorsabban szembesülnek a gonddal. A részecskeszűrő és a gyújtógyertya tisztítja magát. Ámde ehhez nagyobb fordulatszámon kell kocsikázni huzamosabb ideig. A regenerálódás folyamata beindul, a részecskeszűrőben megtalálható korom kiég.

Forrás: reszecske-szuro.hu, 2019-09-16 11:10